Associació de Veïns la Serreta Bosc d’en Saladrigues

Novembre 25, 2013

El carrer Canal de la Mánega, eix viari de conexió de la Floresta amb el nucli de Sant Cugat

Filed under: Mobilitat — laserreta @ 8:48 am

obres pinar 3

L’Associació de Veïns de la Serreta informa als veïns de la situació actual del carrer Canal de la Mànega en el seu tram inicial des del Col•legi El Pinar i de les actuacions que s’han fet per part de la Junta de l’Associació de Veïns de la Serreta.

1- El Carrer Canal de la Mànega és un dels vials principals de connexió entre el nucli de Sant Cugat i el barri de La Floresta. És també un dels carrers de més trànsit del barri de la Serreta i pas de les línies d’autobús del barri.

2- El planejament vigent determina l’amplada del carrer, que tanmateix no s’ha pogut aconseguir en tot el seu traçat donada la preexistència d’algunes finques ja edificades abans de la seva aprovació. Aquest és el cas del Col•legi el Pinar i les finques contigües.

obres pinar 2

3- La situació de les esmentades finques és el que s’anomena “fora d’ordenació” o “afectades” en la superfície que està destinada a carrer i que actualment ocupa la propietat privada.

4- L’objectiu de l’Adminidstració Pública és (o hauria de ser) fer tot el possible per tal que els terrenys destinats a vials passessin a titularitat pública i es pogués aconseguir l’amplada de carrers prevista i necessària per al benefici de tots els ciutadans. Tanmateix, també es protegeixen els drets dels propietaris privats. És per això que en aquests casos es permet als propietaris utilitzar els terrenys fora d’ordenació amb restriccions, mentre no s’hi facin determinades actuacions.

5- El Col•legi el Pinar ha realitzat unes obres d’enderroc i reconstrucció d’unes grades en gran part sobre superfície afectada destinada a vial que considerem ultrapassen de molt les actuacions permeses en terrenys afectats. Les obres realitzades no són en absolut les mínimes necessàries per a millorar la seguretat de les persones, s’ha modificat la rasant en la part afectada i s’ha construït sobre la superfície afectada més del que hi havia anteriorment. Les obres executades no són en absolut desmuntables ni és fàcilment restituïble la situació anterior a la construcció d’aquestes noves grades.

obres pinar 1

6- Des de l’inici d’aquestes obres, la Junta de l’Associació de Veïns de la Serreta hem sol•licitat en diversos escrits a l’Ajuntament l’aturada de les obres i la revisió de la llicència d’obres menors que ens semblava no corresponia a unes obres que van tenir el carrer tallat durant 3 dies per permetre el pas de maquinària pesada. L’abast de les obres, amb gran moviment de terres ens semblava motiu suficient per a demanar la revisió de l’expedient d’obres menors.

7- Cap dels escrits presentats ha servit per aturar les obres, que a hores d’ara ja estan totalment acabades. Com a final de les mateixes, s’ha construït de nou un mur de prop de 3 metres d’alçada sobre terreny afectat, la qual cosa és manifestament una infracció urbanística molt greu.

obres pinar 5

8- Davant d’aquests fets, l’Associació de veïns exigeix que l’Ajuntament prengui les mesures oportunes i vetlli per l’acompliment de la legalitat, i sobretot exigeix que vetlli pels interessos de tots els ciutadans i no només pels interessos d’uns pocs.

9- Igualment, i davant el poc interès per a millorar la circulació en aquest tram de carrer, exigim que no es talli més el pas de vehicles a les hores d’entrada i sortida dels alumnes de l’escola (acord provisional amb l’Associació mentre no es trobés una solució millor), amb tot el perjudici que es causa a la resta de la població i la despesa que suposa destinar-hi dos agents de la Guàrdia Urbana durant més de dues hores al dia.

obres pinar 4

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

A %d bloguers els agrada això: