Associació de Veïns la Serreta Bosc d’en Saladrigues

Juliol 5, 2012

Acta de la reunió del Grup de Treball de la Floresta, celebrada el dia 21 de juny de 2012 al Centre Social i Sanitari de la Floresta a les 19.00h

Ordre del dia:

1.-Presentació equip tècnic redactor del Pla de carrers de la Floresta
2.-Valoració de la possibilitat d’instal·lació d’un càmera de vídeo a la pl. Josep Playà.
3.-Precs i preguntes

Assistents:

Sr. Josep Ma. Escarré, Inspector Cap de la Policia Local, Ajuntament de Sant Cugat
Sr. Àngel Pastor, Sots-inspector de la Policia Local, Ajuntament de Sant Cugat
Sr. Jordi Hosta, Inspector Cap de la Comissaria de Sant Cugat Mossos d’Esquadra.
Sr. Josep Carné, Associació Propietaris i Veïns de la Floresta
Sr. Pedro Gomez, AAVV la Serreta
Sr. Carles Castro, AAVV la Serreta
Sr. Joan Canadell, AAVV Mas Fortuny
Sra. Fina Barri, AAVV la Floresta
Sr. Josep Comelles, AAVV la Floresta
Sra. Lourdes Botell, La Muntanyesa Sud
Sr. Guillermo Gallego Moras, Ass. Prop. i Veïns de la Floresta
Sr. Carles Manou, Sant Cugat Camina.
Sr. Albert Muratet, Cap de Servei de Mobilitat de l’Ajuntament, actuant com a Secretari.

Temes tractats:

Obre la sessió el Sr. Albert Muratet, com a responsable de Mobilitat. Abans d’iniciar-se els punts de l’ordre del dia, els assistents fan palesa la seva queixa que molts d’ells no han rebut ni
l’acta de la sessió anterior ni la convocatòria a aquesta. El Sr. Escarré comenta que el Sr. Muratet va fer l’acta pocs dies després de la reunió i que cal mirar què ha passat, doncs li consta que aquesta acta s’ha fet. S’acorda que es parlarà amb el departament de Participació de l’Ajuntament per veure què ha succeït.

S’inicien els punts de l’ordre del dia:

El Sr. Muratet disculpa a l’equip tècnic redactor del Pla de carrers de la Floresta que finalment ha comunicat que no ha pogut assistir a aquesta reunió. Informa el Sr. Muratet que s’ha entrat en converses amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per què els seus tècnics puguin elaborar aquest pla, i que ja s’ha mantingut alguna reunió tècnica on l’Ajuntament ha traspassat informació a aquests tècnics de l’AMB. L’objecte d’aquest Pla és consensuar com ha de ser la mobilitat al barri de la Floresta, és a dir, què s’ha de prioritzat, ja que tot no hi cap en la via pública, i per tant cal establir, primer de tot, una priorització. L’objecte de la trobada d’avui amb l’equip tècnic, més que presentar al propi equip era que l’equip conegués a les diferents entitats de la Floresta, ja que es pretén que aquest Pla sigui del tot participatiu.
El Sr. Escarré explica la possibilitat de la instal·lació d’una càmera de vídeo a la plaça Josep Playà. Seria una càmera tipus DOMO que s’intal·laria a la barana de la via del trem i permetrà visualitzar les escales, la plaça, les escales Tarruell, la farmàcia, els bars, … La imatge que grava la càmera té condició de prova ja que porta una marca d’aigua. Aquestes imatges només poden ser gravades en suport apart si s’ha comès un delicte i això ha de fer-se només sota l’ordre directa del Sr. Escarré. Aquestes imatges serien passades a l’Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra. El cost d’instal·lació és de 18.845 euros. S’acorda que això sigui passat al Sr. Victor Martínez per a que sigui inclòs als diners de lliure disposició afegint-ho als temes
parlats en el Grup de Treball de Territori i Qualitat Urbana.

Es comenta que això portarà la deslocalització del fets vandàlics i que per tant cal tenir en compte aquesta deslocalització.

En altres temes de precs i preguntes surten els següents temes:

1.- Escola el Pinar. Es comenta que ara funciona bastant bé. Es retiren les tanques (el conserge) i la Policia Local ho controla i quan no són retirades, aquesta avisa al conserge de l’escola.
2.- Estacionament Mimosa – Caqui. Continua tot igual. Cal control policial.
3.- Lanfranco: S’ha tret el contenidor, però ara hi aparca un cotxe. Caldria pintar una línia groga al terra per a que quedi clar que no es pot aparcar. Mobilitat ho mirarà
4.- Estret de Messina: Es demana que es pugui aparcar de 20.00h a 8.00h, quan no hi ha problema d’accés a l’escola.
5.- Mas Fortuny: Segueix reclamant que aquesta zona no surt al GPS. Demana a l’Ajuntament la seva intermediació en aquest tema. També comenta que a la plaça Mas Fortuny hi ha comptadors d’aigua que fa un any van desaparèixer i que hi ha un tauler de fusta. Cal perseguir a Sorea per a que ho solucioni.
6.- Des de l’EMD s’està fent el Pla de Mobilitat de Valldoreix. Aquest pla pot afectar la circulació de Sant Cugat, per la qual cosa es demana que l’Ajuntament participi de la redacció d’aquest Pla.
7.- Sortida del túnels de Vallvidrera cap a Can Borrull. Es comenta que surten molt depresa i que hi ha accidents contra la valla esquerra. Es comenta que la senyalització al terra pot inclús induir a error. S’acorda que per part dels Mossos d’Esquadra es passarà nota a Trànsit per a que ho supervisin, i en cas que es consideri perillós, que ho trametin a la Diputació, ja que aquest vial és de la seva titularitat i competència.
8.- Es comenta que l’Ajuntament ha posat reductors de velocitat al Camí Antic de Terrassa. Es dóna per bona l’actuació municipal.
9.- El Sr. Carles Masnou es presenta, com a representant de Sant Cugat Camina i informa que ha estat convidat per l’Ajuntament a aquest grup de treball. Ha presentat diverses queixes a l’Ajuntament sobre la impossibilitat dels vianants de poder circular de forma segura per la Floresta. Es parla dels principals problemes de mobilitat que tenen els carrers de: Emeterio Escudero, Carrer Diputació, Verge de Montserrat i Pere Planes, i que justament l’objectiu del Pla de carrers de la Floresta ha de permetre, entre tots, arribar a decidir quina secció han de tenir aquests carrers i com s’ha de resoldre la mobilitat de les persones a la Floresta.
10.- Es demana posar un mirall a l’encreuament entre avda. Pearson i carrer Diputació ja que la visibilitat dels que surten d’avda. Pearson és nul·la pel que pugen pel carrer Diputació. També s’acorda la situació exacta d’on han d’anar dos miralls al carrer Estret de Gibraltar.
I sense altres temes a tractar, es tanca la reunió a les 20.30h.

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

A %d bloguers els agrada això: